Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Stres i fontane

Kako fontane utiču na zdravlje čoveka stvaranjem ravnoteže u prostoru

stresstresStres postaje naša svakodnevnica. Zdravlje nam je ugroženo zbog posledica svakodnevnog stresa kojim smo izloženi najčešće na radnom mestu što se kasnije reflektuje i na naš celokupni život. Trpi naš organizam, ali trpi i naša okolina, porodica, prijatelji, kolege...

Postoji jedan detalj kojim možete ukrastiti vaš životni i radni prostor ali koji ima i niz funkcija i jedna od najbitnijih je antistres efekat. Da, pogađate, radi se o fontani. Možda o tome niste ni razmišljali, ali fontana sa svojim prirodnim elementima i najviše vodom blagotvorno deluje na Vaš organizam. Jedna mala sobna stona fontana može svojim blagim žuborom može mnogo da učini za Vaše stanje organizma. Zvuk vode je svakako opuštajući i kod odabira fontane svakako morate obratiti pažnju na to kakav Vam zvuk - žubor vode odgovara. Veličina prostorije i količina nameštaja utiču na akustiku prostorije kao i udaljenost mesta gde će fontana biti postavljena od mesta gde Vi najviše boravite. Ne preporučuje se prejak žubor vode sa fontane u malom prostoru gde se boravi jer nekada može ometati vaš razgovor ili rad. 

Značaj fontane u Vašem prostoru je posebno bitan u danima kada naš boravak u zatvorenom prostoru bude sve češći. Mislite na svoje zdravlje u svakom trenutku, posebno na detalje gde sami možete da utičete na njegovo očuvanje.