googlea94142fffd20c048
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Preporučujemo!

TOP PONUDA 10% popusta!

Fontana za dvorište

Pravi izbor fontane za dvorište podrazumeva da osim lepog izgleda omogućuje lako održavanje i servisiranje.

Fontana Granada je u našoj TOP ponudi ne bez razloga. Poseban popust na njenu kupovinu i brza dostava na Vašu adresu je rešenje za Vaše dvorište ili poslovni prostor. Po ceni od 71.000,00 dinara sa besplatnom dostavom i ugradnjom možete odmah naručiti ovaj unikatni model fontane.

Granada-fontana-za-dvoristeGranada-fontana-za-dvoriste

Fontana Eldorado

Fontana-Eldorado-Feng-ShuiFontana-Eldorado-Feng-Shui

 Kako odabrati fontanu za Vaš prostor?

Deset pravila za odabir fontane za Vaše dvorište, stambeni ili poslovni prostor.

 fontana-aida-feng-shui-1fontana-aida-feng-shui-1

Jedinstven katalog fontana, od malih stonih minijatura do velikih fontana za dvorišta i poslovni prostor. Novi modeli fontana za 2017 godinu. Novo u ponudi su velike fontane - česme za Vaša dvorišta I poslovni prostor.

Katalog

Najlepša fontana izrađena našoj radionici Bistrica u 2016 godini u glasanju na FB stranici, blogu sajtu - fontana Perla


 

Podelite naš sajt

   

Fontane - generator vlažnosti vazduha

Kako fontane mogu pozitivno uticati na kvalitet životnog prostora?

Vlaženje vazduhaVlaženje vazduha Boravak čoveka u zatvorenom prostoru često može biti problematičan po zdravlje iz više razloga. Jedna od bitnih karakteristika je i vlažnost vazduha.  Vlažnost vazduha i u zatvorenom prostoru trebala bi uvek biti između 40 i 60%, jer je to najprijatnije za organizam. Posebno za vreme hladnog  vremena, kada uključimo grejanje, vlažnost vazduha drastično opada. U takvoj sredini vazduh postaje suv i nastoji izvući vlagu iz svih predmeta sa kojima je u kontaktu pa tako i iz našeg tela. Prvi rezultati su da nam koža postaje suva, iritirana i ispucala, nadražuju se sluznice oka i nosa i disajnih puteva što povećava sklonost prema infekcijskim bolestima. Suv vazduh uzrokuje zdravstveno opterećenje kod čoveka i dovodi do pada koncentracije, osećaja bezvoljnosti i umora.  Jedan od načina je otvaranje prozora zimi i provetravanje prostora, "da uđe sveži vazduh...", ovo se ne odnosi na vlažnost vazduha već samo na količinu unetog kiseonika. Znamo da je relativna vlažnost vazduha procenat vodene pare u vazduhu prema količini vazduha koju vazduh može apsorbovati pri određenoj temperaturi, ako je spoljni vazduh pri temperaturi od 0 stepeni Celzijusa relativne vlažnosti od 70% pustimo u prostoriju zagrejanu na 25 stepeni, relativna vlažnost vazduha će pasti na samo 13%. Zato vlažite vazduh u prostorijama koje se greju.

Jedan od načina efikasnog vlaženja vazduha u prostoru su i naše fontane. Kada fontanu postavite da radi i pokreće vodu u zatorenom prostoru uverićete se kako voda brže isparava iz nje tokom zimskih u odnosu na letnje dane. U vodu fontane uvek možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja i tada ćete u vašem prostoru imati i efekat aromaterapije. Zaključak je da  naše fontane nisu samo ukras prostora već mogu pomoći u održavanju ukupne ravnoteže u njemu i očuvanje vašeg zdravlja. 

 

Zdravi nam bili! 

3