Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Projektovanje i izrada fontana za dvorišta i poslovni prostor - od ideje do realizacije za 30 dana. 

 

Fontane na Jadranu

Korčula, Split, Kotor, Šibenik, Rovinj, Vodice, Umag...

Prošle su tri godine kako je sa plavog Jadrana, iz Korčule naručena izrada prve fontane - model Perla. Fontana Perla danas se nalazi u istoimenoj galeriji u starom gradu u Korčuli. Priznajem, imao sam veliku tremu i za mene je to bio veliki izazov iz više razloga. Značaj samog mesta gde će se fontana nalaziti, u starom istorijskom gradu i rodnom mestu velikog moreplovca Marka Pola, za moj dotadašnji rad bio je veliki kompliment. Rad na izradi fontane trajao je dvadeset dana, i krajnji rezultat možete videti na fotografiji iz galerije Perla. Kompozicija fontane Perla se savršeno uklopila u ambijent galerije u kamenu starog grada Korčule.

perla-fontana-korcula-jadranperla-fontana-korcula-jadran

Nakon Perle, nižu se pozivi sa plavog Jadrana i jedna od najlepših lokacija na kojoj je izrađena moja fontana nalazi se u Vodicama, na terasi hotela Scala. Istoimena fontana izrađena je od keramičkih posuda, prohromske konstrukcije i belog mermera. Fontana ima dva bazena gde se voda preko manjeg preliva u veliki. Žubor vode je bogat i fontana se svojom kompozicijom savršeno uklapa u ambijent terase restorana i obale mora.

fontana-scala-vodice-bistricafontana-scala-vodice-bistrica

Početkom 2017. godine usledio je poziv iz Rovinja za lokaciju Punta Križ, i prilika da se za ovako izuzetno mesto na samoj obali Jadranskog mora izradi nov model fontane koji bi se uklopio u ambijent. Tako nastaje fontana pod radnim nazivom Toledo. Fontana je izrađena od kvarcnog kamena i keramičkih posuda. Nalazi se na samoj obali uvale Punta križ. Ovde najstaju možda i najlepše fotografije zbog lepote zalazka sunca na ovom delu Jadranskog mora.

fontana-punta-kriz-rovinjfontana-punta-kriz-rovinj

Zadovoljstvo je veliko kada imam priliku da ponovo budem na ovom po meni i mnogima najlepšem moru na svetu i da stvaram modele fontana koje se kompozicijom uklapaju u prostor koji predstavlja savršenstvo prirode.

Naručioci fontana sa ovih prostora imaju prilike i da učestvuju u izradi idejnog rešenja fontane zahvaljujući savremenim tehnologijama koje koristimo. U toku izrade fontane izrađuju se fotografije i video zapisi u svim fazama izrade fontane da bi se eventualno nešto i korigovalo u samoj izradi. Na kraju, pre same isporuke fontane, naručilac dobija seriju fotografija i film o fontani. Tek tada je fontana sremna za isporuku i ugradnju.

Moja je želja i predlog da lično učestvujem u postavljanju fontane za rad. Bezbednost prevoza fontane na ove udaljene destinacije je na prvom mestu. Održavanje ovakvih modela fontana je krajnje jednostavno kao i njihovo servisiranje (zamena pumpe i led osvetljenja ukoliko postoji).

Za sva eventualna pitanja možete se obratiti lično autoru fontana Zlatku Jorgiću telefonom +381 65 5496388 (poziv, sms, viber...) ili na e-mail office@fontana.in.rs.

 Veliki katalog fontana

za dvorište i poslovni prostor. 

Rok izrade od 15 do 30 dana. 

Katalog stonih fontana za stambeni i poslovni prostor. Feng Shui i Zen modeli unikatnih fontana.

Fontana za dvorište  može funkcionisati veoma dugo ukoliko se pridržavate uputstva za održavanje. 

Podaci naše firme za izradu unikatnih fontana od prirodnih materijala. Poslujemo širom regiona i sveta.

Uputstvo za odražavanje sobnih fontana je garancija za njihov dug radni vek.