Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Projektovanje i izrada fontana za dvorišta i poslovni prostor - od ideje do realizacije za 30 dana. 

 

Fontana sa Boračkog krša

Kako nastaju najlepše fontane - spoj prirode i ljubavi

Borački krš izgleda negostoljubivo i surovo, ali je ovo ipak mesto koje je postalo omiljeno izletište jer do njegovog vrha vodi potpuno uređena staza. Tako sam i ja jednog dana osvojio ovo tajanstveno brdo. Duge šetnje ovakvim predelima bitan su preduslov za izradu lepih i kvalitetnih fontana. Kamenje koje se nađe u ovakvim predelima je pre svega čisto. Čovek nije uspeo da ga uprlja jer je dovoljno udaljeno od mesta življenja. Za sve one koji bi posetili Borački krš naglašavam da je naj bezbednije da se to uradi u zimskim i prohladnim danima. Pogađate, reč je o zmijama kojima je ovo prirodno stanište. Borački kršOd zmija otrovnica ovde je prisutan poskok. Na ovakav izlet uvek ponesem dva ranca, jedan manji koji se nalazi na grudima i veći koji je na leđima. Kada počnem sa penjanjem rančevi su prazni i za dvadesetak minuta se iz podnožja brda popnem na vrh. Tada počinjem sa prikupljanjem kamenja koje će uskoro krasiti nove modele dvorišnih i unutrašnjih fontana. Kamenja naravno ima mnogo, i sve lepši od lepšeg, ali kako se rančevi pune, teret je sve teži i količina je ograničena težinom koju mogu da ponesem. Još uvek mogu da prikupim kamenje u težini od pedesetak kilograma što je dovoljna količina za izradu nekoliko fontana.

Feng-Shui-dvorišna-fontana-LoaraI tako od ovog prelepog kamena nastade i dvorišna fontana Loara.  Fontana Loara je sastavljena od dva spojena stuba, jedan (levi)  je od kamena sa Boračkog krša, i desni od kvarcnog kamena. Na vrhu su stubovi spojeni ispod kojeg izvire voda koja se sliva u tri male posude. Na dnu je velika posuda od keramike u kojoj se nalazi pumpa za fontanu. Oko ove velike posude postoji prostor gde se mogu zasaditi biljke i ovde možete pokazati Vašu kreativnost. Fontana Loara svojim izgledom i strukturom osim što može biti postavljena u dvorištu može svoje mesto naći i u poslovnom prostoru, hotelskom holu ili restoranu. Žubor vode je srednje jačine i može se podešavati regulatorom na pumpi.

Sve naše fontane su pokušaj da prirodu u svojim elementima „dovedemo“ u naš  prostor življenja, i molimo Vas da sve Vaše ideje i zahteve koje imate podelite sa nama. Velika je sreće raditi na ovakvim skulpturnim fontanama gde su ideje nepresušne jer svoje izvorište nalaze u samoj prirodi.

 Veliki katalog fontana

za dvorište i poslovni prostor. 

Rok izrade od 15 do 30 dana. 

Katalog stonih fontana za stambeni i poslovni prostor. Feng Shui i Zen modeli unikatnih fontana.

Fontana za dvorište  može funkcionisati veoma dugo ukoliko se pridržavate uputstva za održavanje. 

Podaci naše firme za izradu unikatnih fontana od prirodnih materijala. Poslujemo širom regiona i sveta.

Uputstvo za odražavanje sobnih fontana je garancija za njihov dug radni vek.